U Sremskoj Mitrovici uručene boračke legitimacije (Video)

Borcima i porodicama boraca s teritorije Grada Sremska Mitrovica danas su u Gradskoj kući uručene boračke legitimacije Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Legitimacije su uručili pomoćnica ministra Sanja Lakić kao i predstavnici lokalne samouprave.

Boračke legitimacije svečano su uručene onima koji su stekli to pravo kao borci u jedinicama srpske vojske, kao pripadnici redovnog ili rezervnog sastava tokom poslednjeg rata na tlu bivše Jugoslavije od 1990. do 1999. godine. Jedan od njih je Slobodan Kuprešanin iz Sremske Mitrovice.

Predstavnici reosrnog Ministarstva danas su uručili preko 100 boračkih legitimacija u Sremskoj Mitrovici i Šidu, a u narednom periodu obići će i ostale opštine u Sremu. Boračke legitimacije koje su uručene predstavljaju znak zahvalnosti države, lokalne zajednice i celog društva za sve što su borci učinili za otadžbinu i narod, te omogućavaju razne pogodnosti kako bi im olakšali svakodnevni život.

Nadležno ministarstvo ove godine planira da putem konkursa za boračka udruženja izdvoji 70 miliona dinara, preko kojih će se finansirati njihove aktivnosti, dodala je Lakić.