Sremska televizija je tv stanica koja je na konkursu Radiodifuzne agencije 2007. dobila dozvolu za regionalnu frekvenciju. Počeli smo sa emitovanjem u decembru 2001. godine, a 15. januara 2002. godine pokrenuli smo informativni program. Uskoro je program obogaćen brojnim informativnim, sportskim, filmskim, serijskim i zabavnim sadržajima. Naš tim se potrudio da otkrije potrebe i želje gledalaca sa područja koji pokrivamo i da prema tim interesovanjima kreira program ispunjen kvalitetnim, prepoznatljivim emisijama sa drugačijim pogledom na život, zabavu, televiziju …

Program realizujemo iz deset studija. Šest glavnih i velikih studija nalaze se u Šidu, dok je jedan studio u Rumi, drugi u Inđiji , treći u Sremskoj Mitrovici, a četvrti u Pećincima. Sva studija povezana su dvostrukom link – vezom, radi bržeg i konstantnog protoka informacija.

Proizvodimo informacije 24 časa dnevno da bi naši gledaoci bili pouzdano i na vreme obavešteni. Podjednako vodimo računa i o zabavnom delu programa. To su ujedno i dva najvažnija segmenta programa, naše produkcije.

Za svu stranu produkciju posedujemo prava emitovanja, Svakom se segmentu programa pridaje velika važnost .Programska šema se pravi rukovodeći se prevashodno potrebama gledalaca na teritoriji čiji signal pokrivamo.

Trudili smo se da sve ciljne grupe budu dovoljno zastupljene. To znači da je za svaku vrstu programa tačno određen dan i termin emitovanja, repriziranja, ali i reklamiranja i najavljivanja.

Svaka generacija je na našim frekvencijama pronašla svoj omiljeni program , dok su određene emisije svojim specifičnim sadržajem postale podjednako zanimljive različitim generacijama. Postali smo prava porodična televizija uz koju se porodica okuplja, zabavlja i zbližava.

Put koji smo do sada prešli nije bio jednostavan, ali ni zadaci koje smo postavili nisu bili laki. Uz vrhunske tehničke i tehnološke kapacitete kojima raspolažemo, i sa ekipom iskusnih , kreativnih profesionalaca sada slobodno možemo da kažemo da smo uspeli da ostvarimo planove . Program sremske televizije gleda …. i prema statističkim pokazateljima AGB-a gledanost našeg programa kontinuirano raste.

Hoćemo dalje, jer znamo da možemo.

Sremska televizija informativnim programmom vraća gledaocima u Sremu zaboravljeni smisao reči „vest“ – šta se događa, kako i zašto. Za nas je vest sve ono što čini život i na njega utiče. To su teme o kojima svi pričamo. Teme za koje su zainteresovani građani u svim delovima Srema. Naša televizija želi da bude u službi svih svojih gledalaca i to je put kojim ćemo zadobijati vaše poverenje.

Tehnologija emitovanja, obrade video i audio materijala, kao i interni sistem komunikacije, uvezani su u jedinstven lanac najsavremenije televizijske proizvodnje

Osnovni zadatak informativne redakcije Sremske televizije jeste brzo, kvalitetno, pošteno i pouzdano izveštavanje. Mi neposredno i jednostavno komuniciramo sa građanima, bez komentara, podučavanja i navijanja. Zaključke prepuštamo vama jer znamo da mislite svojom glavom.

MI VAS INFORMIŠEMO, VI ODLUČUJETE