Festival nauke u Zmajevoj školi

OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” otvoriće vrata za učenike, roditelje i prijatelje, u četvrtak, 23. novembra 2023. godine od 17 časova u školskom holu, na Festivalu nauke, koji ove godine organizuje uz podršku Gradske uprave za obrazovanje Grada Sremska Mitrovica.

Manifestacija, koja promoviše naučno i tehnološko stvaralaštvo za sve uzraste, okupiće u holu škole biologe, fizičare, hemičare, matematičare i sve ljubitelje izuma, ogleda i igara u zajedničkoj avanturi kroz svet savremenih dostignuća i zanimljivih eksperimenata.

Posetioci će imati priliku da pomoću mikroskopa i laboratorijskog alata otkrivaju karakteristike biljnog i životinjskog carstva, prave lavu u čaši, čarobno mleko i slonovsku pastu, kreiraju geometrijska tela pomoću slamčica, igraju matematičke domine, izučavaju zakone fizike… i na taj način usvoje nova znanja o svetu koji nas okružuje.

Festival nauke biće uvertira za obeležavanje 69 rada Zmajeve škole, koja 24. novembra slavi rođenje jednog od najvećih pesnika srpskog romantizma Jovana Jovanovića Zmaja.