Manifestacija “Pod Pokrovom Presvete Bogorodice” (Foto+Video)

Mališani iz  Osnovne škole “Sremski front” učestvovali su na manifestaciji “Pod pokrovom presvete Bogorodice” u organizaciji  škole i Hrama Uspenja Presvete Bogorodice u Šidu.  Posle svete liturgije, dan su proveli daleko od modernih tehnologija  u igri i druženju a  svi učesnici dobili su zahvalnice.

Dečija graja ispunila je šidsko naselje Istok. Posle crkvene liturgije, šidski mališani takmičili su se u kvizu o poznavanju vere, a zatim su uzeli učešće u organizovanim aktivnostima gde su mogli da pokažu svoju spretnost.

Podeljeni u grupe Sokolova, Junaka, Zmajeva, Orlova, zajedno proveli su dan daleko od računara, igrica i mobilnih telefona.  Svako dete oprobalo se bar u jednoj igri, dok su ih  bodrili navijači.

Ova manifestacija organizovana je prvi put pre dve godine,  po ideji protojereja Zorana Jagodića,  a ove godine  u organizaciji škole “Sremski front” i Hrama “Uspenja  presvete Bogorodice”, održana  je ponovo  kako bi se  mališani približili veri i, kako kažu, naučili duhu zajedništva.

U igri i dobrom raspoloženju.  deca su se zabavljala čitavo pre podne, a zatim je za sve učesnike organizovan ručak  te podeljene zahvalnice.

Sanja Mitrović