Od danas prijave za energetsku sanaciju kuća i stanova u Sremskoj Mitrovici (Video)

Od danas građani Sremske Mitrovice mogu da se prijave za energetsku sanaciju svojih kuća i stanova. Prijave na Javni poziv se mogu podnositi preko sajta Grada i u Uslužnom centru sve do utroška sredstava ili najkasnije do kraja ove godine.

Grad Sremska Mitrovica već tri godine učestvuje u projektu sufinansiranja mera energetske sanacije na svojoj teritoriji. Prava na učešće po Javnom pozivu imaju svi građani, vlasnici legalnih objekata, koji izmiruju porez na imovinu i koji žive u tim objektima. Mišljenja naših sugrađana u vezi mera energetske sanacije su različita.

Kako je istakao predsednik Komisije za sprovođenje mera energetske sanacije Miloš Mišković, građani se mogu prijaviti za dve pojedinačne mere najviše, ali i za paket mera, osnovni, standardni i napredni. Ukoliko se prijave za jedan od paketa mera dobiće veće subvencije. Za osnovni paket mera se dobija najviše 55%, za standardni 60% i za napredni 65%. Kod prijave za pojedinačne mere subvencije su najviše 50%.

Mitrovačka lokalna samouprava u merama energetske sanacije stambenih objekata učestvuje s 12,5 miliona dinara. Ovo je treća godina za redom da Grad Sremska Mitrovica učestvuje u projektu sufinansiranja mera energetske sanacije, što mnogim žiteljima može omogućiti uštedu toplotne energije u stanovima i kućama.

Marko Ivković