Nova atletska staza (Video)

U novoj školskoj godini đaci dve osnovne škole „Dušan Jerković“ i „Veljko Dugošević“ dobili su novu tartan stazu u zajedničkom dvorištu. Pored đaka ovih škola kapacitet staze koriste i sportisti koji ovde obavljaju kondicione treninge. Sredstva za realizaciju ovog projekta obezbedila je Opština Ruma.

Časovi fizičkog mnogo su lepši na otvorenom posebno kada tome  vremenski uslovi pogoduju, kažu đaci osmog razreda Dušanove škole, a posebno im se dopada nova tartan staza jer su od sada časovi fizičkog funkcionalniji.

Na uređenim sportskim terenima u dvorištu 750 đaka Osnovne škole “Dušan Jerković” zajedno sa nastavnicima svakodnevno provode vreme kako u nastavnim aktivnostima tako i tokom školskih odmora. A bolji uslovi u dvorištu dosta znače jer dopunjuju kapacitet fiskulturne sale, napominje direktorka te škole Nataša Stanić.

Projekat je finasiran iz opštinske kase, a cilj je za sve školarce obezbediti bolje uslove za boravak i realizaciju nastave, kažu iz rumske opštine.

Staza je izvedena s najvišim standardima  kvaliteta sa četiri trake dužine kruga od 300 metara i produžetkom za sprint na 100 metara. Izrađena je od dva sloja tartana, koji završnom obradom imitira podlogu od šljake.

Jovana Stupar