Nedimović sa poljoprivrednicima. Brza reakcija i konkretni predlozi

Ministar Branislav Nedimović razgovarao je danas sa poljoprivrednicima iz Inicijative za opstanak poljoprivrednika koji su traktorima došli u Novi Sad.

Tim povodom se oglasio saopštenjem predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović. U saopštenju se navodi:

” Brza reakcija i konkretni predlozi Nedimovića dovoljni da se problemi reše bez daljih protesta.

Pokrajinska vlada pozdravlja brzu reakciju ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Branislava Nedimovića na proteste poljoprivrednika u Vojvodini. Nedimović je u Novom Sadu dao konkretne i jasne predloge nezadovoljnim poljoprivrednicima. Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović apeluje na poljoprivrednike da deblokiraju javne puteve i ulice i da nastave razgovor sa predstavnicima Vlade Srbije u kratkom roku.

„Pokrajinska vlada podržava razgovore bez blokade jer ona ne doprinosi rešavanju problema, već samo otežava život drugim građanima. U okviru svojih nadležnosti Pokrajina će preduzeti sve što je moguće da se, posebno u uslovima velike suše, olakša položaj poljoprivrednika i paora, i da se pritom ne ugrozi funkcionisanje preduzeća iz oblasti vodoprivrede. Pozivamo sve da obustave proteste i nađu rešenja u direktnim razgovorima sa najvišim predstavnicima Vlade i Ministarstva“, navodi predsednik Mirović.