Siromaštvo i bolest – apeli za pomoć (Video)

Siromaštvo i bolest kada se udruže, onda je pomoć okruženja neophodna. Porodica Balinović iz Rivice ulaže velike napore da deci obezbedi prostojne uslove za zdrav život i srećno detinjstvo, međutim, stvarnost je potpuno drugačija. Pomoć lokalne zajednice ovoj porodici je više nego potrebna.Samo televizor i sijalicu u maloj, neuslovnoj prostoriji, ima sedmočlana porodica Balinović, koja brine o troje dece, bolesne od ozbiljne bubrežne bolesti. Kristijan i Vojin su u školi dok srednji Vladimir leži na odeljenju Dečije bolnice u Novom Sadu. Samohrani otac Miroslav ne uspeva svojoj porodici da obezbedi pristojne uslove za život.
I u dobru i u zlu podrška Miroslavu je njegova sestra Kristina, koja, pored svoje dece, vodi računa i o bratancima.
I pored bolesti sa kojom se bore, ovi veliki borci pohađaju i školu, koliko je to moguće redovno. Učitelji i deca Osnovne škole “Dositej Obradović” u Rivici organizovali su se da im pomognu, kaže Slađana Horvat, učiteljica. Balinovići nisu usamljeni u svom problemu, odmah je intervenisao i iriški Centar za socijalni rad u vidu jednokratne novčane pomoći.
Novogodišnje želje upućene Deda mrazu od braće Balinović iz Rivice imaju samo jednu poruku da imaju krov nad glavom I da budu zajedno. Iskreni osmesi na licima mališana plene sve oko sebe, te tako ostaje uverenje da će im se novogodišnje želje i ispuniti.

Mirjana Stupar

%d bloggers like this: