Učenici boravili u Portugalu (Video)

Učenici drugog razreda Ekonomske škole “9. maj” u Sremskoj Mitrovici su sa svojim nastavnicima od 16. do 23. novembra boravili u Portugalu, u okviru evropskog Erazmus plus projekta. Učenici su svakodnevno imali niz različitih aktivnosti, kroz koje su upoznavali zemlju domaćina. Svi učesnici projekta su dobili sertifikate za uspešno završenu mobilnost.

Video: https://youtu.be/f3LZPk0vr-8

Učenici su se vratili u svoju školu, puni utisaka i lepih uspomena, koje su poneli iz Portugala. Istakli su šta im se najviše svidelo, kao i to da im je ovo iskustvo bilo nezaboravno. Jedna od glavnih aktivnosti bila je robotika. Međutim, učenici su se upoznali sa bogatom istorijom i kulturom ove zemlj, ali i da uživaju u egzotičnim jelima. Učenici su boravili u porodicama, a nastavnii su svakodnevno bili uz njih. 

Direktor škole ističe koliki znčaj ovaj projekat ima za školu, ali i za sae nastavnike i učenike, koji su imalipiliku da otputuju. Pored učenika iz Srbije, u Portugalu su boravili učenici i nastavnici iz Rumunije, Španije, Poljske. Svi su se, kako kažu đaci ekonomske škole družili i razmenili kontakte, te se nadaju da će nastaviti da se druže i imati priliku da se ponovom vide.

Dejana Kovačević