Upotreba kovid propusnica (Video)

Upotreba kovid propusnica do sada je kontrolisana u preko 100 objekata na području Grada Sremska Mitrovica. Tokom vikenda nije bilo novčanog kažnjavanja u slučaju  neposedovanja kovid propusnice, ali će se od večeras primenjivati kaznena politika. Zaprećenje kazne su od 5 000 dinara za fizičko lice,  do 300.000 dinara za pravno lice.

Video: https://youtu.be/DBpTFOYmOkk

Određen broj mitrovačkih ugostitelja ovog vikenda zatvorio je svoje objekte u 22.00 časa kada je na snagu stupila odluka o primeni kovid propusnica. Oni koji su radili uz pomoć nadležnih komunalnih službi pokušali su da prate naloženi protokol. Građani imaju podeljeno mišljenje. Neki podržavaju ovu odluku zbog trenutne epidemiološke situacije, dok drugi misle da uvođenje kovid propusnica nije trajno rešenje. Proteklog vikenda četiri ekipe koje sačinjavaju komunalni inspektor, komunalni policajac i sanitarni inspektor vršili su savetodavni inspekcijski nadzor u 104 ugostiteljska objekata, među kojima su kafići, restorani i 4 svečane sale. Inspektori nisu zabeležili značajne probleme na terenu, ali je i evidentno da se većina ugostitelja odlučila na zatvaranje u 22.00 sata, kažu u nadležnoj inspekciji i podsećaju da kažnjavanje počinje od večeras. Svaki ugostiteljski objekat od 22.00 sata potrebno je da ima kovid redara koji će voditi računa da se u lokalu ne nalazi lice koje ne poseduje kovid propusnicu.
Iz kriznog štaba podsećaju da je cilj uvođenja kovid sertifikata zaštita zdravlja svih građana, a ne novčano kažnjavanje.

Andrea Jovanović


%d bloggers like this: