Predsednik Kipra u Mitrovici (Video)

“Mitsides Point” u Sremskoj Mitrovici je primer kako kiparski kapital podržava jacanje srpske privrede i osnaživnje biletarnih odnosa između naše dve zemlje,  rečeno je tokom posete predsednika  Republike Kipar Nikosa Hristodulidesa toj firmi koja skoro 20 godina uspešno posluje u Srbiji.  Predsednik Kipra je, podsećamo u dvodnevnoj poseti našoj zemlji. Nakon sastanka sa predsednikom Aleksandrom Vučićem rečeno je da Srbija i Kipar dobro sarađuju u svim sektorima, ali i da ima prostora za unapređenje te saradnje.

Predsednika Kipra dočekao je vlasnik kompanije Mitsides, koji je pre nepune dve decenije odlučio da uloži kapital u Srbiju i kupi nekadašnji mitrovački “Žitopromet”.  Bila je to jedna od prvih evropskih investicija u tadašnjoj Srbiji.

Danas je” Mitsides Point “ jedan od najvećih  proizvođača testenine i brašna na tržištu Kipra, koji svoje proizvode distribuira širom sveta.

Kompanija zapošljava 50 –ak radnika iz Sremske Mitrovice, i kako je istakla gradonačelnica reč je o društveno odgovornoj firmi koja pomaže zajednicu.

Srpski ministar unutrašnje i spoljne trgovine tokom ove posete izrazio je zadovoljstvo jer je između naše dve države trgovinska razmena stabilna.

Pored predsednika Kipra, u poseti su bili i ambasador Kipra u Srbiji, kao i srpski ambasador na Kipru. Tom prilikom razmenjeni su prigodni pokloni. “Mitsides Point” je,  na kraju dodajmo kompanija koja je u 100 % vlasništvu “Mitsides Public Company”, vodećeg i najiskusnijeg proizvođača brašna i testenine na Kipru.

Sanja Mitrović