Inđija praznuje Dan oslobođenja u Prvom svetskom ratu (Video)

Inđija na Mitrovdan proslavlja Dan kada je izvojevana sloboda u Prvom svetskom ratu. Program sećanja na dan kada je srpska vojska, posle golgote stradanja od Cera, preko Kolubare i Albanije, do herojskog proboja Solunskog fronta – stigla u srpsku Vojvodinu počeo je polaganjem  venca i cveća na spomen obeležja Milunki Savić, Kralju Petru Prvom i Kraljici Mariji, a potom je održana  Svečana akademija u Kulturnom centru.

Polaganjem venaca na spomen obeležje Milunke Savić u Inđiji započeto je obeležavanje Dana oslobođenja ove opštine u Prvom Svetskom ratu. Obeležavanje današnjeg dana,ili dana kada je izvojevana sloboda, ima veliki i baš zato poseban značaj.

Takođe, predsednik Opštine Inđija, zajedno sa predstavnicima lokalne samouprave, i Vojske Srbije položio je vence i cveće i na Spomen obeležje Kralju Petru Prvom i Kraljici Mariji Karađorđević.

Današnje obeležavanje Dana oslobođenja Inđije na Mitrovdan, ili 105. godina od slobode Inđije u Prvom Svetskom ratu, završeno je sa Svečanom akademijom u velikoj sali Kulturnog centra Inđije.

Aleksandar Krkobabić