Održana promocija boksa u Sremskoj Mitrovici (Video)

U prostorijama Bokserskog kluba “Srem” u Sremskoj Mitrovici upriličena je promocija boksa organizovanjem revijalnog javnog sparinga. Bokserski klub “Srem” osnovan je davne 1946. godine, a od prošle godine treninzi ovog kluba održavaju se u novom prostoru.

Veliki broj učesnika i ljubitelja boksa okupio se u prostorijama Bokserskog kluba “Srem” povodom organizovanja revijlnog sparinga boksa. Na samoj promociju prisustvovali su mladi, ali i drugi bokserski klubovi iz cele Srbije.

Klub broji oko 70ak članova, starosne dobi od 10 do 50 godina, kako muškaraca tako i žena, a ovaj sparing veoma je značajan kako za boks tako i za sam Grad Sremsku Mitrovicu.

Boks kao sport ima dugu tradiciju u Sremskoj Mitrovici i jedan je od najstarijih disciplina. Boks je tokom 90ih godina u celoj državi Srbiji doživeo pad, pa i nestanak, kako dodaju.

Plan za sledeću godinu im je kako kažu napraviti ekipu za Prvu ligu Srbije, jer u klubu imaju mnogo perpektivnih takmičara, kako momaka tako i devojaka. A u sredu u svojim prostorijama ugostiće i veliko ime u boks svetu, Rina Tanekova.

Katarina Marjanović