Usvojen novi Statut Opštine Šid (Video)

Današnje zasedanje Skupštine opštine Sid donelo je ključne odluke koje će obeležiti budućnost ove opštine. Na ovom značajnom skupštinskom asedanju, usvojen je novi Statut opštine Sid i ozvaničeni Dan opštine, grb i zastava. Takođe, predstavljen je Izveštaj o izvršenju budžeta za prvih 9 meseci ove godine. Ove odluke su od suštinskog značaja za šidsku zajednicu i predstavljaju ključne korake ka očuvanju identiteta opštine i njenog  prosperiteta.

Istorijska sednica Skupštine opštine Šid donela je ključne odluke koje će obeležiti budućnost opštine. Do sada opština Šid nije imala grb i zastavu ali sednica je promenila tu činjenicu. Odbornici su jednoglasno podržali predložene izmene Statuta. Opštinski zvaničnici su istakli da će ove promene značiti mnogo za zajednicu Sid. Dan opštine će se od ove godine održavati 10 novembra i postaće prilika za zajedničko sećanje i proslavu, a simboli grba i zastave će služiti kao ponosna obeležja ovog kraja

Predstavljen je i Izveštaj o izvršenju budžeta za prvih 9 meseci ove godine. Izveštaj ukazuje na ostvarenje prihoda na planiranom nivou oko 69 posto dok su rashodi bili nesto nizi sto je rezultar efikasnog upravljanja sredstvima. Javna rasprava za budžet za 2024. godinu je u toku a cilj je da se i naredna fiskalna godina planira uspesno.

Danas na zasedanju Skupštine opstine Šid gde su donete odluke od suštinskog značaja promena Statuta, ozvaničenje Dana opštine, izveštaj o izvršenju budžeta predstavljaju važne korake ka unapređenju opštine.

Marko Ivković