Vesić: Za putnu infrastrukturu na teritoriji Grada Sremska Mitrovica samo u ovoj godini država obezbedila 5 miliona evra (Foto+Video)

Za revitalizaciju dotrajale putne infrastrukture na teritoriji Grada Sremske Mitrovice samo u ovoj godini država je obezebedila pet miliona evra, što je ulaganje veće od svih dosadašnjih , rekao je ministar saobraćaja, građevinarstva  i infrastrukture Goran Vesić prilikom obilaska radova u Čalmi.  Vesić je tom prilikom još rekao da će od 1. januara 2024. godine biti naplaćivano korišćenje puteva Prvog B reda za kamione preko 7,5 tona, jer se pokazalo da oni najviše oštećuju lokalne puteve.

U naredne dve nedelje završavamo put Čalma – Laćarak, rekao je ministar nakon obilaska gradilišta i razgovora sa putarima koji su angažovani na toj deonici. To je samo deo, od skoro 23 kilometra puteva u Mitrovici koje radimo u ovoj godini.

Na ovom putnom pravcu radi se kompletna rekonstrukcija dotrajalog kolovoza.

Saobraćajnica između Laćarka i Čalme izgrađena je još daleke 1972. godine. Iako se smatra jednom on najfrekventnijih, sve do sada nije ozbiljnije rađena.

Kao što je važno ulaganje u dotrajale puteve, tako je važno, kasnije te rekonstruisane saobraćajnice sačuvati, rekao je Vesić i najavio naplatu putarine za kamione od 2024.

Ove godine u Srbiji biće ugrađeno 6,5 miliona tona asfalta, a 2013. bilo je ugrađeno svega 2 miliona, rekao je Vesić i dodao da će samo u Sremu biti ugrađeno 600 hiljada tona.