Penzioneri na meti lažnih vesti (Video)

Naši najstariji sugrađani poslednjih dana su meti novih prevara. Hakeri su prvo pokušali da ih slažu da neće dobiti pomoć od 20 hiljada dinara, a sada, kao tvrde iz PIO Fonda koristeći popularnost penzionerske kartice, neki pokušavaju da ih navedu da prihvate određene ponude za popuste, ali uz prethodnu uplatu članarine i dodatnih troškova. 

Sava Grujićić penzioner je već 11 godina. Kao i veći broj penzionera, i on je ovih dana dobio poruku putem Vibera da najavljivana  jednokratna pomoć u iznosu od 20 000 dinara ipak neće biti isplaćena, i to ne krajem novembra, kako je najavilo Ministrastvo finansije, nego uopšte.

Ova informacija samo je deo vesti koje su ovih dana plasirane u javnost preko društvenih mreža i  lažnih portala, s ciljem poznatim verovatno samo onima koji su vest i plasirali. Međutim, rezultat je izgleda, izostao. Penzioneri, koji su, podsetimo u više navrata dobijali jednokratnu pomoć od države, ovaj “mamac” nisu zagrizli.

Pomoć penzionerima od 20.000 dinara biće isplaćena krajem novembra ili početkom decembra. Penzije su uvećane vanrednom indeksacijom od 5,5 odsto u oktobru, a očekuje se još jedno povećanje u januaru, kako penzija, tako i plata u javnom sektoru”, kažu u Ministarstvu finansija.

Sanja Mitrović