Dok “Mitros” najavljuje zatvaranje fabrike, “Modine” proširuje proizvodnju (Video)

Da su kretanja na privrednom tržištu nepredvidiva potvrđuje i situacija u Sremskoj Mitrovici.  Dok jedan investitor razmišlja o zatvaranju svoje fabrike, zbog aktuelne ekonomske situacije, drugi proširuje svoju proizvodnju. Reč je o “Mitrosu” i “Modine”.

Dobre vesti stižu iz ove fabrike, privodi se kraju izgradnja i opremanje novih pogona “Modine”, fabrike iz sfere automobilske i građevinske industrije.

Da podsetimo, potpisivanjem Ugovora o preuzimanju objekta između kompanije “LUVATA” I “MIV 2 Invest” u maju 2014. godine stvoreni su uslovi za pokretanje proizvodnje i otvaranje novih radnih mesta. Ovu investiciju tada je podržala i država. Na potpisivanju Ugovora bili su prisutni, u to vreme gradonačelnik Branislav Nedimović i predsednik Vlade Aleksandar Vučić, koji je tada obećao pomoć Mitrovici i u iznalaženju rešenja za tadašnje probleme u Mitrosu. Devet godina kasnije, ove dve kompanije su opet istovremeno u žiži interesovanja.

U Modini je trenutno  zaposleno blizu 400 radnika, a plan je da se u naredne tri godine tu još zaposli preko 1000 ljudi. Tako bi “Modine” postala najveći poslodavac u Sremskoj Mitrovici.

Dodajmo, na kraju da je površina novih pogona ove američke kompanije preko 12 hiljada metara kvadratnih, dok je magacinski prostor 4000 kvadrata.