Normalizovano snabdevanje električnom energijom

Snabdevanje električnom energijom stanovnika Šida stabilizovano je u ponedeljak, 25. septembra oko 18.00 časova zahvaljujući  efikasnom radu zaposlenih Elektrodistribucije Srbije. Dodatno, oko 470 korisnika u naselju Jamena dobilo je napajanje sinoć oko 22.00 časa. Normalizacija napajanja električnom energijom na području Šida počela je odmah nakon što su u utorak u popodnevnim časovima radnici Elektromreže Srbije otklonili posledice pada tri dalekovodna stuba i omogućili napajanje distributivne mreže.  

Ekipe Elektrodistribucije Srbije su sukcesivno priključivale trafostanice na mrežu, jer je bilo potrebno istovremeno i ukloniti agregate. 

Monteri sa područja Vojvodine i Beograda od subote uveče neprekidno su na terenu pomagali da  prioritetni potrošači dobiju električnu energiju u najkraćem roku. Vrtići, dom zdravlja, osnovne škole, pošta, policija, benzinska pumpa i hladnjača imali su stabilno napajanje zahvaljujući brzom prebacivanju pravca napajanja i priključivanjem 19 agregata nabavljenih u saradnji sa opštinskim i republičkim institucijama.