Gradski bazen prihodovao milion dinara više nego u 2021. (Video)

Gradski bazen u Sremkoj Mitrovic izgrađen je 2017. godine. Šesta godina kako uspešno posluje, što dokazuje i to da je u poslednjih godinu dana ostvaren prihod za milion dinara više nego u 2021. godini.

Da je izgradnja bazena opravdana investicija, pokazuju i prihodi koji su za 2022. godinu iznosili oko 4 miliona i 800.000 dinara, u odnosu na 2021., kada je prihod bio oko 3 miliona i 700.000 dinara. Na to je uticala velika zainteresovanost građanstva ali i povlastice organizatora za decu i klubove, smatra Saša Bugadžija, direktor SPC „Pinki“.

Sportski radnici na bazenu već duži period orgaizuju akciju “Grad bez neplivača”. Dosta zainteresovane dece dolazi na gradski bazen u školicu plivanja, dok oni starijij sugrađani, ljubutelji plivanja, uživaju u blagodetima mitrovačkog bazena.

Na veliku uštedu bazena utiče i ekspoloatacija prirodnih potencijala., u ovom slučaju voda se puni iz geotermalnih izvora na dubini od 490m, a temperature vode se kreću od 28 stepeni u velikiom bazenu do 32 u malom. Za Mitrovčane bazen više nije luksuz, te je grad njegovom izgradnjom obezbedio da sugrađani uživaju u vodenim sportovim tokom cele godine, ističe Vasilj Ševo, načelnik GU za kulturu I sport.

Ono čime se uprava bazena može pohvaliti jeste odnos radnika Poslovnog sportskog centra “Pinki” koji se prema ovom objektu odnose domaćinski, te I posle 5 punih godina upotrebe bazen izgleda potpuno nov, dodao je Ševo.

Danijela Đaković

%d bloggers like this: