“Partizanski” lobi bi na čelo FSS-a! Uništili Partizan i sportsko društvo, sada ciljaju i Savez!

Jučerašnji dan protekao je u znaku izbora za predsednika Fudbalskog saveza Srbije, a jedini kandidat za visoku funckiju bio je Nenad Bjeković.

Međutim, kako nije bilo kvoruma, jer se nije pojavio dovoljan broj delegata, sada govorimo o neuspešnim izborima i otkazanoj Skupštini.

Prema  navodima, sednica je odložena za 24 sata, pa će se okupljanje obaviti danas u Staroj Pazovi. Ali i to je pitanje, naročito kada su prethodnih dana sa svih strana dolazila osporavanja izbora Nenada Bjekovića.

A veče uoči Skupštine, koja nije ni održana, na Vračaru su ispred jednog poznatog prestoničkog restorana uslikani generalni direktor Fudbalskog kluba Partizan Miloš Vazura i, ni manje ni više, Nenad Bjeković.

Evidentno je da se sve radi kako bi “partizanski” lobi stigao na čelo Fudbalskog saveza Srbije, pa se redovno sastaju i pripremaju za taj čin.

Kao da pomenutim ljudima već nije dovoljno šta su učinili Partizanu, pa su se sada odlučili i za krovnu fudbalsku organizaciju Srbije. Jasno je, potrebna im je im mnogo veća vlast, koju više može da im pruži Savez nego klub, pa su našli pravi momenat za to, nakon ostavke Slaviše Kokeze.

Nenad Bjeković, inače bivši fudbaler Partizana, postao je direktor crno-belih 1990. godine i na toj funkciji proveo punih 17 godina! Tokom tog perioda, i rada na mestu sportskog direktora, Partizan je imao i te kako uspešne godine. Forsirana su deca iz omladinske škole, a iskusni treneri umeli su da naprave rezultat i osvoje brojne trofeje. Prodati su mnogi igrači, nastali u klubu iz Humske, a nije isključeno da je deo transfera završio i u privatnoj kasi zvaničnika.

Ostavku je podneo tek nakon dve sezone u kojima su se nizali neuspesi, a navijači su vršili pritisak. Ipak, ni 2007. godine nije otišao iz kluba, već je imenovan za savetnika predsednika za sportska pitanja. Pitanje se samo nameće, da li je takvom funkcioneru mesto na vrhu Fudbalskog saveza Srbije?

Sa druge strane pak, Miloš Vazura je znatno mlađi i neiskusniji, ali već je dovoljno štetnog učinio po srpski fudbal i Partizan. U tandemu sa Miloradom Vučelićem, doveli su stadion u Humskoj gotovo do urušavanja.

Toalet na stadionu

Dok novac od premija zbog rezultata u Evropi, ali i od prodaje igrača, misteriozno nestaje i ne ulaže se ni u omladinsku školu, pomoćne terene, ali ni glavni teren, čija je unutrašnjost gotovo ruinirana, Vazura vreme provodi sa ljudima iz kriminogenog miljea.

Svlačionica

On je široj javnosti najpoznatiji po incidentu u kom je pobegao dok je ekipa Aleksandra Stankovića tukla njegovo obezbeđenje, a inače je zet Zorana Nedovića, poznatijeg kao Šok, jednog od najistaknutijih predstavnika beogradskog podzemlja iz devedesetih godina. Navodno je veza sa Šokom omogućila Vazuri da napravi konekciju sa zloglasnim Veljkom Belivukom, kome je kasnije pomogao da preuzme južnu tribinu Partizana i koristi prostorije kluba.

Vazura je tako i jedan od najodgovornijih za to što se klub početkom 2021. godine našao na udaru javnosti, ali se i dalje nalazi pod sumnjom policije da je na indirektan način potpomagao funkcionisanje klana Belivuk. 

Ni Jugoslovensko-sportsko društvo nije ostalo imuno na delovanje pomenutog Vazure. I dok se radilo na izborima kod crno-belih i na promeni predsednika, a u javnosti je već bilo jasno da se Ostoja Mijailović nalazi nadomak trijumfa i smene Milorada Vučelića, Vazura je nizao napade na prvog čoveka košarkaškog kluba.

Jedna u nizu tvrdnji koje je tada izneo bilo je da je Mijailović registrovao sebe kao predsednika JSD-a u Agenciji za privredne registre, koristeći lažni pečat. 

Velika gužva i skandal nastali su i na Izbornoj skupštini, na kojoj je trebalo da se izabere novi predsednik. Nastala je gužva u Humskoj, pa je Mijailović otišao u teniski klub crno-belih, kako bi tamo nastavio sa održavanjem izbora, a pre promene lokacije desio se incident koji je upravo Vazura inicirao, što je zabeleženo okom kamere.

U javnost je ubrzo dospeo snimak na kome se vidi predsednik košarkaškog kluba kako drži određene papire u svojim rukama, kao i delegat do njega od kojeg Vazura otima materijal, a onda nastavlja verbalni sukob na granici sa fizičkim. Vazura je na sve načine i po svaku cenu pokušao  da ospori legitimitet kako Skupštine tako i sada prvog čoveka JSD u nadi da će sprečiti promenu rukovodstva koja mu, očigledno, ne ide naruku.

Od kluba koji je nekada bio sinonim za istoriju i sportske uspehe, doveo je Partizan u vezu sa kriminalcima, a šta bi tek mogao da čini kada bi došao do funkcije u FSS-u, nešto je o čemu treba razmišljati pre nego što se dogodi.

Link: https://24sedam.rs/sport/fudbal/172514/partizanski-lobi-bi-na-celo-fss-a-unistili-partizan-i-sportsko-drustvo-sada-ciljaju-i-savez/vest

%d bloggers like this: