U stvaranju Vinske vizije Otvorenog Balkana učestvuju i vinarije iz Šida

Prvi međunarodni sajam vina Vinska vizija Otvorenog Balkana pod pokroviteljstvom vlada Republike Srbije, Republike Severne Makedonije i Republike Albanije, a u okviru inicijative Otvoreni Balkan, biće održan na Beogradskom sajmu od 1. do 4. septembra 2022. godine. Sajam će okupiti najbolje proizvođače vina u regionu i promovisati Balkan kao sve traženiju vinsku i turističku destinaciju, što predstavlja konkretan korak u ostvarenju cilja inicijative Otvorenog Balkana, a to je zajedničko tržište koje podrazumeva slobodan protok ljudi, robe, kapitala i usluga.

Na sajmu učestvuju i vinarije iz Srema, među kojima su Vinarija Vinčić iz Šida, kao i Vinarija Molovin. Vina obe vinarije, kažu poznavaoci krasi izuzetno pun ukus, odlično balansirane kiseline, jaka struktura i izuzetan aromatski kompleks. Da se radi o vrhunskim vinima svedoče i brojna priznanja na domaćim i inostranim takmičenjima.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Vlade Republike Albanije Edi Rama i predsednik Vlade Republike Severne Makedonije Dimitar Kovačevski prisustvovaće otvaranju Prvog međunarodnog sajma vina Vinska vizija Otvorenog Balkana u četvrtak, 1. septembra 2022. godine, u 13.00 časova (Beogradski sajam, Hala 1).

Sajam se održava pod pokroviteljstvom vlada Republike Srbije, Republike Albanije i Republike Severne Makedonije, a u okviru inicijative Otvoreni Balkan.