Devojčica iz Rume u teškom stanju

Trinaestogodišnja devojčica koju je sinoć udarila struja dok je pokušavala da se popne na jedan od vagona u Železničkoj stanici Ruma je životno ugrožena. Lekari se bore za njen život, otprilike oko 35 odsto tela je zahvaćeno opekotinama, potvrđeno je Sremskoj televiziji u Kliničkom centru Vojvodine. Sumnja se da ju je udarila struja dok je pokušavala na napravi selfi na jednom od vagona.

 Iz Infrastruktura Železnice Srbije je saopšteno, prenose I drugi mediji  da su dve devojčice starosti oko 13 godina prelazile  prugu na nedozvoljenom mestu, preko koloseka na stanici Ruma. Nezvanično saznajemo da je jedna od njih pokušala da se popne na vagon kako bi napravila selfi I tada se dogodila nesreća.

Povređena devojčica je kolima rumske Hitne pomoći sinoć oko 19 sati prevezena u Opštu bolnicu u Sremskoj Mitrovici. PR služba bolnice nam je potvrdila da je nakon obavljenih dijagnostičkih pregleda  I konstatovanog visokog stepena opekotina, u pratnji anesteziologa devojčica transportovana u Klinički centar Vojvodine, Urgentnu dečiju hirurgiju.  Tamo nam je danas rečeno da je dete u životnoj opasnosti.

Prema nezvaničnim informacijma povređena devojčica u Rumu je došla iz inostranstva kako bi letnji raspust provela kod svoje bake. Inače, ovo nije prvi ovakav slučaj povređivanja. Prošle godine u avgustu mladić, 17 godina iz Šapca pravio je selfi na vagonu u Železničkoj stanici u Rumi, pa ga je udarila struja. Prema zvaničnoj statistici od posledica strujnog udara nakon penjanja na vagone godišnje strada pet do šest mladih osoba.

Opširnije u Novostima.

Milena Božić

%d bloggers like this: