Gradska slava Opštine Inđija

Inđija danas obeležava gradsku slavu Duhove, ili Silazak Svetog duha na apostole. Obeležavanje gradske slave prolazi u brojnim posetama gostiju iz nekoliko gradova u Srbiji. U iščekivanju vecernjeg kulturno-umetničkog programa, posetioci su obišli Keltsko selo i bazar na inđijskom setalistu.

Duhovi u Inđiji počeli su na najlepši način, posetom dece iz više gradova u Srbiji. Iako ih je oduševio inđijksi Zooloski vrt, pravo iznenadjenje za njih bilo je Keltsko selo: Tu su se okupili malisani iz Gračanice, i Novog Sada.

Razmena prijateljstava među školama najbolji je način da se deca upoznaju i druže. tako su mališani iz Gračanice došli u Sremsku Mitrovicu, i vrlo rado posetili Inđiju, na dan slave:

Dobri prijatelji, Grad Niš i Opština Inđija, učvrstili su svoje prijateljstvo susretom u Inđiji, za koju Nišlije kažu da ima šta da pokaže.

Takoreći trodnevne sadržaje za obeležavanje gradske slave domaćinima i gostima priredili su predstavnici  Turističke organizacije Opštine Inđija, koji posebno emociju imaju prema gostima sa Kosova i Metohije.

U popodnevnim satima inđijskim ulicama proći će duhovska litija, a potom sve posetioce očekuje bogat zabavno-muzički program.

Mirjana Stupar