Karatista inđijskog “Železničara” prvak Balkana (Foto)

Jovan Popović je PRVAK BALKANA u borbama -45kg dok je Aleksa Marković drugi u istoj kategoriji. Drugog dana Balkanskog prvenstva za nade i pionire koje se održava u Beogradu, jedno finale a dve medalje za Železničar.

Popović Jovan pobedio je reprezentativca iz Crne Gore rezultatom 5:4, u drugom meču savladao je Hrvata 4:0 u trećem Grka sa 3:0 i u velikom finalu svog klubskog kolegu Aleksu Markovića rezultatom 12:4.

Aleksa je u prvom meču izvukao pobedu na prednost pri rezultatu 4:4 u drugom je pobedio Slovenca sa 5:2 da bi u finalu izgubio od Popovića 4:12 i izborio srebro.

Kategorija borbe  -45 kg brojala je 32 takmičara a Joca i aleksa su savladali sve protivnike postignuvši ukupno 45 poena i na kraju ukrstili koplja u finalu.

Takmičilo se 10 Balkanskih zemalja sa preko 1.500 takmičara.

Drugog dana su bili uzbudljivi mečevi mečevi 6 reprezentativaca takmičara Železničara: Tamara Manojlović u borbama -49kg, Stefan Bjeljac u borbama -50kg, Luka Mitrić  u borbama +55kg,  pioniri  Elena Ćakić -37kg, Luka Žarković -40 i Željko Krtinić -35kg. sa pobedam i porazima ali bez medalja.