Saopštenje za javnost FK “Inđija”

Fudbalski klub Inđija je posle nekoliko odigranih prvoligaških utakmica u kojima je bio vidno oštećen sudijskim odlukama izdao i zvanično saopštene.

Fudbalski klub Inđija se ponovo našao u centru zbivanja sportske javnosti i to po pitanju neregularnosti utakmica na kojima su i sami po njih nažalost bili učesnici. Istorija kao da se ponavlja za zeleno beli klub u godinama iza nas. Kao da nekome smeta da ovaj mali grad u Sremu beleži takve rezultate u ovoj, ali i u prošloj deceniji bitisanja u samom vrhu srpske fudbalske scene. Tako Inđinčani ističu nakon naslova u pojedinim medijima da je na utakmici odigranoj u Pančevu, Železničar – Inđija bilo čudnog prelaza iz kladioničarskih 2 u 1 sledeće: “Naš mali, ali ponosan klub, nikada nije niti će praviti takve radnje”. I predlažu sledeće: Predlažemo da nadležni organi FS Srbije, UEFE, Policije Srbije ili bilo koji drugi organ, odmah saslušaju i sprovedu istragu, da li je u ovoj utakmici “Čudnoj iz 2 u 1” učestvovao bilo koji igrač FK Inđija ili član stručnog štaba ili član Uprave kluba.

U nastavku opširnog saopštenja Inđinčani ističu istorijat odluka sudija utakmica na kojima su uglavnom sami bili nezasluženo negativci, pominjući i superligašku utakmicu gde su im za dva minuta svirana dva kaznena udarca, tada, kao i sada za domaćina. Opet čudno, tada niko nije dovodio veliko srpsko fudbalsko ime u kontekst igranja kladioničarskih prelaza 2 u 1.

Potvrda da nešto nije bilo u redu na pomenutom meču na livadi Sportskog centra Mladost je i delegiranje najboljeg srpskog arbitra za meč u četvrtak. Meč koji će suditi Srđan Jovanović, naš trenutno najbolje kotirani evropski sudija a u Inđiju stiže Javor Matis iz Ivanjice.

Anđelko Belić

%d bloggers like this: