Otvoren vrtić u Šimanovcima (Foto + Video)

Preko 300 miliona dinara Pokrajinska vlada I Opština Pećinci uložili su u izgradnju vrtića u Šimanovcima. Otvaranjem ovog objekta od 1 700 kvadrata rešen je problem većeg obuhvata dece u Predškolskoj ustanovi “Vlada Obradović Kameni”, rečeno je na današnjoj svečanosti u Šimanovcima.

Video: https://youtu.be/NfXOG0RGnKw

Nakon svečanog presecanja vrpce novi vrtić  otvorio je svoja vrata za  mališane iz Šimanovaca koji zbog toga pred našom kamerom nisu krili svoje oduševljenje.

Kako su Šimanovci poslednjih decenija doživeli privrednu ekspanziju, za zaposlene roditelje pre svega početak rada novog vrtića, praktično u komšiluku znači mnogo.

Novi vrtić je deo Predškolske ustanove “Vlada Obradović Kameni”. Objekat ima 1700 metara  kvadratnih I spreman je da prihvati 300 polaznika.

Ovo je veliki dan za Šimanovce, ali I okolna naselja jer se na ovaj projekat duže vreme čekalo, kažu u Savetu Mesne zajednice. U realizaciji projekta Opština Pećinci je imala podršku Pokrajinske vlade. Udruženim sredstvima stiglo se do cilja, rekao je prvi čovek te sremske lokalne samouprave.

Značaj ovog projekta prepoznala je I Fondacija Novak Đoković koja je donirala  deo namestaja, igracke i didakticka srestva u vrednosti od 8 mil dinara. Danas je ovo jedan od najsavremnije predškolskih objekta u Sremu, poručeno je sa ove svečanosti.

Milena Sekulić

%d bloggers like this: