Besplatno bračno savetovalište u Rumi (Video)

Od drugog februara Rumljanima  je na raspolaganju nova usluga ustanove za pružanje socijalne zaštite “Solidarnost”. Reč je o svatovalištu za brak i porodicu. Stručne konsultacije vrše se u prisustvu psihologa i defektologa. Ovaj vid usluge je besplatan, a zainteresovanost sugrađana postoji.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku stopa razvoda u našoj državi je najviša u Vojvodini. Neretko bračni partneri se susreću sa krizama različitog tipa iz kojih ne pronalaze izlaz, te se brak završava razvodom. Kada je u pitanju stručna konsultacija i pomoć, građani je pozitivno ocenjuju.

Usluga savetovališta za brak i porodicu dostupna je Rumljanima od drugog februara. Stručni tim sačinjen od psihologa I defektologa učestvuju u  pružanju  podrške  za prevazilaženje kriznih životnih situacija, kao i uspostavljanje funkcionalnih odnosa. Savetovalište je otvoreno uz pomoć Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju i Opštine Ruma.

Usluga porodičnog i bračnog savetovališta je besplatna, a zainteresovani se mogu prijaviti na lični zahtev ili upućivanjem od strane Centra za socijalni rad. Zakazivanje razgovara se može izvršti pozivom na broj telefona 0695350957 ili mejlom savetovaliste.solidarnost@ruma.rs

Video: https://www.youtube.com/watch?v=tnimAz0itjk

Milena Sekulić

%d bloggers like this: