“Pomoć u kući” (Video)

Dvesta korisnika koristi  usluge rumskih gerontodomaćica. Ustanova “Solidarnost“ iz  Rume pruža uslugu pod nazivom  “Pomoć u kući” u okviru koje se bavi upravo  pružanjem pomoći  najstarijim sugrađanima, a kao većina usluga “Solidarnosti” i ova usluga je besplatna.

Uslugu kućne pomoći Gospa Orlić  koristi od 2014. godine. Kako je usled pada doživela prelom kuka, pomoć joj je bila neophodna. Dve godine joj je pružana intenzivna nega od strane negovateljice, a sada ima pomoć geronto – domaćice. Kako kaže, izuzetno je prihvatila njenu pomoć i željino je isčekuje svakog drugog dana kako bi pored redovnih kućnih radova sa njom podelila i šoljicu toplog razgovora, a da je pomoć  kada su u pitanju kućni poslovi, nabavka lekova i namirnica najstarijim sugrađanim human gest, potrvdila nam je i Snežana Vukmanović, koja se poslom geronto – domaćice bavi 13 godina.

Usluga pomoć u kući je uspostavljena kao projekat Centra za socijalni rad 2007. godine. Sada broji od 180 do 200 korisnika, a usluga svim korisnicima je besplatna.

Pored usluge “Pomoć u kući”, ustanova “Solidarnost” pruža i pomoć ličnog pratioca, personalnog pedagoškog asistenta, kao i usluge bračnog savetovališta i terapije uz pomoć konja, kao i školicu jahanja za najmlađe, a sve usluge su besplatne.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=LNIOVW4OelE