Dobra naplata poreza (Video)

U odnosu na prošlu godinu u inđijskoj opštinskoj kasi je skoro 95 miliona dinara više sredstava po osnovu naplate poreza, što govori o ubrzanom ekonomskom razvoju ove sremske opštine. Očekivanja su da će se s početkom rada japanske kompanije Tojo Tajers i naplata poreza poboljšati s obzirom na unapređenje kvaliteta života i poreska opterećenja koja nisu znatno povećavana u poslednjih pet godina.

Ukupna naplata javnih prihoda u 2021. godini je više od 535 miliona dinara, što je nešto više od 21 odsto više nego u prethodnoj, 2020. godini, dok je za 5 poslednjih godina naplata povećana za 208 miliona dinara, ili oko 63 procenta. Građani redovno plaćaju porez, smatrajući da su te obaveze prioritet.

Povećana stopa naplate javnih prihoda nije rezultat povećanja nameta, već ekonomskoj razvoja Opštine Inđija, rekao je Branko Despotović, načelnik Odeljenja za utvrđivanje i naplatu javnih prihoda. 

Poreska politika Opštine Inđija je stimulativna za nove investicije i investitore, a ne rezultat povećanja poreza, i promene stope, rekao je predsednik Opštine Inđija, Vladimir Gak. Izgradnja novih pogona u kompanijama Tojo Tajers, Grundfos i Farmina, dovešće do novog porasta naplate poreza, pošto te kompanije dobiju upotrebne dozvole za novoizgrađene pogone.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=0HHrdvqa7tw

Mirjana Stupar

%d bloggers like this: