Prvenstvo u odbojci (Foto + Video)

Počelo je gradsko školsko prvenstvo u odbojci za devojčice u sali Mitrovačke gimnazije. Prvenstvo je u okviru manifestacije “100 dana takmičenja za 100 odsto dece u sportu”, koji za cilj ima da podstakne što veći broj dece da se bave sportom. Na odbojkaškom takmičenju će učestvovati oko 1200 učenika.

Prenstvo su otvorile Osnovna škola “Sveti Sava” iz Sremske Mitrovice i Osnovna škola “Dobrosav Radosavljević Narod” iz Noćaja. Na prvenstvu učestvuje 6 ekipa i 60 odbojkašica osnovnih i srednjih škola. Broj učesnika je mnogo anji nego prethodnih godina, ali to je i očekivano, zbog situacije sa korona virusom, ističu organizatori.

Organizat je sportski Savez Grada Sremska Mitrovica i Savez za školski sport Grada, a sve sportske aktivnosti su organizovane u cilju uključivanja što većeg broja dece da se aktivno bave sportom.  Manifestacija “100 dana takmičenja za 100 odsto dece u sportu” biće prekinuto na par dana, zbog raspusta, ali se nakon toga nastavlja sa velikim broj aktivnosti i učesnika, kao i do sada.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=gkxjsgnK1LA

Dejana Kovačević