Vrh struke i prakse voćarstva u Gruži (Video)

U Gruži je održano tradicionalno 11. savetovanje voćara,koje organizuje “Gruža agrar”. Ovo je jedan od najznačajnijih stručnih skupova u zemlji koje okupi nekoliko stotina poljoprivrednika iz cele Srbije.Voćari iz svih krajeva razmenjuju iskustva i prisustvuju stručnim predavanjima.

U srcu Šumadije, tačnije u Gruži, po 11. put održano je tradicionalno Savetovanje voćara. Gruža je i ovaj put bila epicentar poljoprivrednika, voćara i raznih proizvođača koji su došli na ovaj kao na jedan jedan od najznajčanijih stručnih skupova kako bi čuli nešto novo i razmenili iskustva iz oblasti voćarske proizvodnje.

Većinu voćara su uglavnom činili proizvođači jabuke,kojima je prošla godina bila jedna od težih godina. 
Kada je reč o prošloj godini, za razliku od proizvođača jabuke, proizvođači borovnice su beleže veoma uspešnu sezonu. Takođe, na ovom predavanju se moglo čuti i nešto više o savremenoj tehnologiji gajenja borovnice u zaštićenom prostoru. 

Prošle godine zbog epidemioloških razloga ovo zimsko tradiconalno savetovanje se održalo onlajn, dok ove godine na radost mnogih voćara, to nije bio slučaj.

Ovogodišnje savetovanje voćara ispratilo je preko 500 voćara među kojima su bili i najveći proizvođači. Ovo predavanje u Gruži je predavanje koje sudara sam vrh struke i prakse u voćarstvu. 

Video: https://www.youtube.com/watch?v=GKZm4aPcGfE

Aleksandar Krkobabić

%d bloggers like this: