Testiranje pruge (Video)

Na brzoj pruzi od Beograda do Novog Sada ovih dana počela su  testiranja pruge, kako bi u martu pruga mogla da dobije svoje prve putnike. Specijalizovani voz nemačke zeleznice za proveru tehničke osposobljenosti nekoliko puta tokom dana velikom brzinom prolazi kroz Inđiju.

Na deonici od Beograda do Novog Sada su od prvog januarskog dana počele provere. Ono što će za putnike biti najvidljivija korist jeste vreme putovanja koje će maksimalno biti skraćeno, od Novog Sada do Beograda, na nekih 30 minuta, a od Beograda do Subotice na nekih sat i po, što znači od Beograda do Inđije za dvadesetak minuta. 

Pored pruge, rekonstruisu se i sve Železničke stanice na toj deonici. Železnička stanica u Inđiji sagrađena je 1883. godine i ovo joj je prva ozbiljna rekonstrukcija. Završavaju se radovi na objektu koji je sada urađen po modernim standardima, sa adekvatnim prostorom, pre svega, za boravak putnika.

Zeleznički saobraćaj, kao ekološki najčistiji transport, pored toga što je brz i jeftin, omogućiće da veliki broj teretnih i putničkih vozova prođe ovom trasom i time donese prihode i srpskim železnicama i državi Srbiji.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=t2rPshJ7FyA

Mirjana Stupar

%d bloggers like this: