Jedanaest novih konkursa (Video)

Ministarstvo poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede objavilo je drugi javni poziv u okviru projekta konkurentne  poljoprivrede u oblasti stočarstva, a set konkursa u oblasti poljoprivrede obljavljen je i od strane Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu vodoprivredu i šumarstvo, istakla je Dušica Pavlović, direktorica Agencije za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica.

Projekat konkurentne poljoprivrede u Srbiji zajednička je inicijativa Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i Svetske banke koji uvode novi model finansiranja kako bi se osnažili poljoprivredni proizvođači i unapredila poljoprivredna proizvodnja i konkurentnost. Projekat pruža mogućnost dobijanja bespovratnih sredstava u iznosu od 50 % ukupne vrednosti investicije, 40% kredita i 10% sopstvenog učešća.

Pokrajinski sekretarijat sa poljoprivredu vodoprivredu i šumarstvo raspisao je u ovoj nedelji ukupno 11 konkursa od kojih je devet usmereno i na organsku proizvodnju, a dva na stočarstvo.

Predmeti poziva su investicije i prihvatljivi troškovi koji se odnose na unapređenje stočarske proizvodnje u oblastima proizvodnje mleka, mesa, pčelarstva i akvakulture. Ovi konkursi su dostupni na sajtovima Ministarstva i Pokrajinskog sekreterijata, a bliže informacije mogu se dobiti u Agenciji za ruralni razvoj u Sremskoj Mitrovici, istakla je Pavlović.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=JAHFjnh4kmU

Sanja Mitrović

%d bloggers like this: