Interesovanje za vakcinu u Rumi opalo (Video)

Redovi ispred kovid ambulante u Rumi danima se ne smanjuju. Svakodnevno veliki broj sugrađana se testira, a nemali procenat testiranih dobija pozitivan rezultat na Kovid. Jedina prevetniva u sprečavanju ove bolesti jeste, svakako, vakcinacija. Poslednjih desetak dana interesovanje Rumljana za vakcinaciju je opalo, te je i jedan od dva vakcinalna punkta i zatvoren, trenutno je aktivan punkt u Domu zdravlja.

Iako je punkt za vakcnaciju danas u Domu zdravlja u Rumi bio slabo posećen, tamo smo zatekli penzionerku Mirjanu Čubrilović koja je došla da primi treću dozu. Kaže da je i ovoga puta odabrala vakcinu kineskog proizvođača Sinofarm i da je nakon vakcinacije bila stabilnog zdravstvenog stanja.

Kako zbog povećanog broja obolelih od Korone, tako i zbog gripa i prehlada odaziv na vakcinaciju je opao. Rumski vakcinalni punk u Domu zdravlja ovih dana poseti oko tridesetak sugrađana.

Podsećamo da je do 20. januara 2022. na teritoriji rumske opštine vakcinisano 22 061 lice, od kojih je 21 532 revakcinisano drugom dozom, a 13 188 je primilo treću.

Video: https://youtu.be/NTt834kiBdQ

%d bloggers like this: