Izrada softverskog rešenja za e-Agrar (Video)

Ministarstvo poljoprivrede raspisalo je muđunarodni tender za izradu softverskog rešenja za e – Agrar, reč je o razvoju platforme za onlajn registrovanje više od 400. 000 poljoprivrednih gazdinstava i efikasnije upravljanje isplatama podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju. Ponude se mogu poslati do 22. februara.

Ove godine uslediće prava modernizacije poljoprivrednika, reč je o razvoju platforme za onlajn registrovanje više od 400. 000 poljoprivrednih gazdinstava i efikasnije upravljanje isplatama podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju. Digitalna platforma eAgrar počeće da radi u julu, a razvija se u okviru projekta Konkurentna poljoprivreda, koji finansira Svetska banka.

Ovo novo softversko rešenje predstavlja elektronski portal preko kojeg će poljoprivrednici pristupati podacima o svom gazdinstvu, podnositi elektronske zahteve za upis u Registar poljoprivrednih gazdinstava, menjati podatke, obnavljati registracije i eventualno se brisati iz Registra.

Ponude za izradu softverskog rešenja za e – Agrar se mogu poslati do 22. februara. Da podsetimo, prva faza digitalne platforme počeće da radi u julu, Platforma e – Agrar će se sastojati od više softverskih podsistema. Među njima su Registar subvencija, Registar farmi, podsistem za upravljanje dokumentacijom, veb portal za prijavljivanje, kao i podsistem za razmenu podataka između različitih registara.

Video: https://youtu.be/mUDcF7_9CTw

%d bloggers like this: