Stižu ledeni dani (Video)

Republički meteorološki zavod u narednom vremenu prognozira ledene dane. Niske temperature praćene povećanjem snežnog pokrivača i leda izazov su za zimske službe, ali i građane. Zimske službe u Sremu su u pripravnosti, a oprez se savetuje svim učesnicima u saobraćaju.

U čitavoj Srbiji na snazi je žuti meteoalarm. Zimske službe u Sremu ledene dane dočekuju spremne. Jučerašnji sneg očišćen je sa kolovoza, a odgovarajuće hemikalije su posute na kolovoze kako bi se opasnost svela na minimum. 

Zbog vlažnih kolovoza i niskih temperatura, očekivano je stvaranje poledice, te je apel upućen vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put. Pored apela vozačima, pažnju na poledicu treba da obrate i pešaci kako ne bi došlo do povreda prilikom pada.

Ledeni dan je termin u meteorologiji i odnosi se na dan u kom tokom čitavog dana tepmeratura ne prelazi nulti podeljak. Metereolozi prognoziraju da će temperature do četvrtka biti i za 5 do 7 stepeni niže od proseka, ali već u petak i tokom vikenda očekuju se temperature oko prosečnih vrednosti za ovo doba godine.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=ATSM2anHQrI

Sanja Mitrović

%d bloggers like this: