Novčana pomoć

Na zvaničnom sajtu Vlade Republike Srbije saopšteno je da je na jučerašnjoj sednici usvojen Predlog zakona o Privremenom registru državljana Republike Srbije od 16 do 29 godina kojima se uplaćuje novčana pomoć, a koja za cilj ima smanjivanje svih negativnih efekata aktuelne pandemije virusa COVID – 19. Novčana pomoć koja iznosi 100 evra namenjena je licima starosti od navršenih 16 godina do navršenih 29 godina na dan stupanja pomenutog zakona na snagu.

Prijave za građane koji imaju zakonsko pravo za dobijanje ove pomoći odvijaće se elektronski preko portala Uprave za trezor od 15. do 30. januara 2022. godine. Nakon unošenja osnovnih ličnih podataka, prijava će biti zavedena, a njen status će se moći proveriti na portalu Uprave za trezor. U slučaju da lice ne poseduje račun u banci, nakon izbora određene banke biće mu otvoren automatski namenski račun.

Bez podnošenja prijave uplata će biti izvršena licima koji su primaoci socijalne pomoći i licima koji su u zavodu za izvršenje krivičnih sankcija.

%d bloggers like this: