Zaštita vodomera (Video)

Da bi se sačuvali od smrzavanja u zimskom periodu vodomeri moraju biti adekvatno zaštićeni. Praksa iz prethodnih godina pokazuje da se veliki broj vodomera nalazi u šahtovima koji su neadekvatni i u kojima dolazi
do smrzavanja mernog uređaja.

Video: https://youtu.be/6FFI2oZOHmM

Do smrzavanja vodomera dolazi u slučajevima kada nisu propisno smešteni u odgovarajućim šahtovima i u slučajevima smrzavanja unutrašnjih vodovodnih instalacija u objektima bez utroška vode. Jovan Lupurović iz Beške kaže da obavezno radi zaštitu vodomera u svom domaćinstvu,kao i vodovodne instalacije.

U takvim okolnostima predlažemo da se vodomeri utople, kao i da se ispusti voda iz instalacija u objektima gde se ne stanuje tokom zime, kao i iz prostorija koje se tokom zime ne greju (podrumi, garaže, potrkrovlja) i da se na taj način vodomeri zaštite od moguće štete koja nastaje smrzavanjem,kažu nadležni iz inđijksog JKP Vodovod i kanalizacija. Potrošači koji imaju propisno izgrađene vodomerne šahtove, ne treba da strahuju od smrzavanja vodomera jer su vodomeri u ovako izgrađenim skloništima ispod zone smrzavanja i ukoliko je vodomerni šaht poklopljen, ne postoji opasnost od ovakve vrste oštećenja, kažu nadležni.

%d bloggers like this: