Aleksandra Ćirić nova predsednica Opštine Ruma (Video)

Odbornici Skupštine opštine Ruma su danas izabrali Aleksandru Ćirić iz Srpske napredne stranke za novu predsednicu Opštine Ruma.  Skupština je prethodno razrešila dosadašnjeg predsednika, koji je podneo ostavku. Izabrano je i novo opštinsko rukovodstvo.

Video: https://youtu.be/G4dnZ2zth9o

Novoizabrana predsednica Opštine Ruma, do sada je obavljala funkciju zamenika predsednika Opštine. Skupština joj je najpre vratila odbornički mandat, pošto je prethodno konstatovan prestanak mandata odbornici Sofiji Laketic, nakon čega su se i stekli uslovi da bude predložena na funkciju predsednika.

Za Aleksandru Ćirić, glasalo je 36 odbornika, dok su dva odbornika glasala protiv. Pet nije prisustvovalo sednici. Novoizabrana predsednica je rekla je da će slediti politiku Aleksandra Vučića i SNS-a , zahvalila se svom prethodniku i najavila da će sa svojim timom brinuti o građanima, a najavila je i povećana ulaganja u kulturu, sport, infrstrukturu, ekologiju i bezbednost dece. Najavila i pokretanje inicijative za vraćanje porodilišta u Rumu.

Izabrana je i zamenica predsednice Opštine Biljana Popović Jovanović, novo Opštinsko veće, kao i novi zamenik predsednika Skupštine opštine Mirko Čestić isto iz redova Srpske napredne stranke. Na sednici je dosadašnjem predsedniku Opštine vraćen odbornički mandat. Novo skupštinsko zasedanje zakazano je već za 18. decembar kada će se razmatrati između ostalog i Odluka o budžetu  Opštine Ruma za 2022. godinu.

zamenik predsednika Skupštine opštine Mirko Čestić
zamenica predsednice Opštine Biljana Popović Jovanović