Sportska oprema za školu u Novom Slankamenu (Video)

Da opština Inđija ulaže ozbiljno u sportski potencijal i mlade kadrove, uverio se i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić koji je danas sa predsednikom Opštine Inđija Vladimirom Gakom posetio Osnovnu školu “Đorđe Natošević ” u Novom Slankamenu i tim povodom obišao rekonstruisanu fiskulturnu salu i poklonio učenicima vrednu sportsku opremu.

Video: https://youtu.be/0bMRh6Fiffg

Jedan dinar ulaganja u sport je tri dinara manje budućeg troška u zdravstvu istakao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić prilikom današnje posete Osnovnoj školi “Đorđe Natošević” u Novom Slankamenu. 

Fiskulturna sala u Osnovnoj školi” Đorđe Natošević ”  sa novom opremom zasijala je u punom sjaju. Prva rekonstrukcija posle više od 50 godina i sportski rekviziti najviše su obradovali učenike. 

Direktorica Osnovne škole” Đorđe Natošević ” U Novom Slankamenu, Suzana Živković, zahvalila se  na poseti, ističući značaj sale za školu koja simbolično nosi ime po jednom od prvih srpskih pedagoga

Podsetimo, 7 miliona dinara izdvojeno je iz budžeta Opštine Inđija i Pokrajinskog sekretarijata za sport uloženo je u rekonstrukciju sale u Novom Slankamenu. Opština Inđija ulaze ove godine 175 miliona dinara za sport. 

Prilikom posete školi je uručeno dva fudbalska gola, dva košarkaška obruča i 40 lopti za 4 kolektivna sporta.  Stvaranje boljih uslova u fiskulturnim salama motiviše i nastavnike da kvalitetnije rade, a sa druge strane deci će biti lepše i shvataće sport kao način razmišljanja, vaspitanja i kulture istakli su prisutni. 

Sanja Mitrović

%d bloggers like this: