Stipendije za 100 najboljih rumskih studenata

Međunarodni dan studenata, u svetu, a i kod nas obeležava se kao praznik 17. novembra. U današnje vreme, veoma je teško finansirati studentski život, a kao jedna od pomoći pri studijama može biti stipendija. Opština Ruma je raspisala konkurs za stipendije. Ove godine stipendiraće 100 najboljih studenata.

Većina rumskih studenata putuje ili živi u Novom Sadu i Beogradu kako bi se doškolovala i stekla visoko obrazovanje,a sama školarina i sve dodatne potrepštine za život u većim gradovima za jednog studenta su skupe. Tim povodom je rumska opština raspisala javni poziv za dodelu stipendija za 100 najboljih studenata, kako bi bar malo pomogla kako studentima tako i njihovim roditeljima.

Studenti, sa prebivalistem na teritoriji rumske opstine, za stipendije se mogu prijaviti do 29. novembra 2021. godine.

Ulaganje u mlade I u njihovo obrazovanje je najveća investicija za budućnost, kažu u lokalnoj samoupravi I podsećaju da se različitim merama pomažu ne samo studenti, nego u učenici osnovnih škola koji dobijaju besplatne udžbenike, dok je vrtić  takođe besplatan za svu decu na području rumske opštine.

Prijave za stipendije se podnose Komisiji za dodelu stipendija putem pisarnice Opštinske uprave Opštine Ruma, lično ili poštom na adresu: Ruma, Orlovićeva br. 5. Kako se danas  obeležava i Dan studenata, kada studenti često iznose svoje zahteve, sve ono što im je potrebno kako bi se olakšao život, a ministar Ružić je ovim povodom izjavio da je ove godine unapređen i Zakona o studentskom organizovanju koji u centar stavlja studente i Zakona o izmenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju.

Jovana Vlajsević

%d bloggers like this: