Ograničen porast cene hleba? (Video)

Uredbom o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna T – 500 predviđena cena brašna za narednih 6 meseci je ograničena na 46 dinara, uz mogućnost produženja tog roka. Planirana intervencija iz robnih rezervi je 30. 000 tona brašna.

Video: https://youtu.be/G4pUWIwC40U

Na sednici Vlade Srbije 9. 11. 2021. godine doneta je Uredba o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna T – 500. Prema zvaničnim podacima sa sajta Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacije, cena hleba od brašna T – 500 biće ograničena na 46 dinara u narednih 6 meseci. Prema rečima ministarke Tatjane Matić, trenutna planirana intervencija iz robnih rezervi je 30. 000 tona brašna.

“Današnjom Uredbom ograničena je cena hleba od brašna T – 500 na 46 dinara, u narednih 6 meseci sa mogućnostima produženja. U ovom trenutku, planirana je intervencija iz robnih rezervi od 30. 000 tona brašna, a potom ukoliko bude potrebe Republičke robne rezerve će odreagovati dodatnim količinama”. Poskupljenje mesa, ulja i ostalih osnovnih životnih namirnica u velikoj meri pogodilo je stanovništvo Srbije. Stabilizacija cene ove osnovne životne namirnice je od krucijalne važnosti s obzirom na rekordno visoke cene žitarica i brašna, kako kod nas, tako i u svetu, kao i na porast cena ostalih osnovnih životnih namirnica.

Nikolina Kašterović