Voćem i povrćem do jačeg imuniteta (Video)

Epidemiološka situacija je i dalje nepovolja u Sremu, pored korone preti i sezonski grip. Leakri od početka čitave situacije savetuju da unosimo dosta vitamina, tečnosti, voća i povrća, posebno sada u hladnim zimskim danima.

Video: https://youtu.be/kAqvd6Gu1bE

Veoma je bitnon da se u organizam u ovim zimskim danima, kada je moguća pojava sezonskog grip, ali i nezaobilazni korona virus unosi dosta raznovrsnog voća i povrća kako bi se ojačao imunitet. Šta i da li Rumljani kupuju sveže voće i povrće istraživala je naša ekipa. Rumljani najviše kupuju limun i mandarine, a od povrća kupus i papriku. Kako mnoga istraživaja pokazuju jako je zdrav limun, zeleno povrće poput španata, brokolija, ali i crvena paprika i beli luk, sve to se može naći kod lokalnih prodavaca koji su na pijaci svakodnevno i koji se trude da trpeze budu pune svega i po pristupačnim cenama.

Takođe bitan je unos i tečnosti, toplih napitaka, kao i unos žitarica, a nije loše uneti i dodatne suplemente poput magnezjuma, vitamina c, cinka, a pre svega je bitno nositi maske tamo gde su velike gužve, kao i prati ruke i koristiti dezifekciona sredstva.

Jovana Vlajsević

%d bloggers like this: