Dan Sremske Mitrovice – Mitrovdan (Video)

Danas se slavi Dan Grada Sremska Mitrovica. Po tradiciji uručena su najviša gradska priznanja Novembarske nagrade i plaketa. Proslavi su prisustvovale brojne zvanice, predstavnici društveno – političkog, privrednog i kulturnog života u Sremu, kao i potpredsednik Vlade Srbije ministra Branislav Nedimović.

Video: https://youtu.be/KWFu4LdYZDo

Proslava je po tradiciji počela u Sabornom hramu gde je u prisustvu gradskih čelnika i građana služena Sveta arhijerejska liturgija, a potom je sečen i slavski kolač. Slavlje se nastavilo u Gradskoj kući gde je održana svečana sednica. Na svečanoj sednici su uručena najznačajnija gradska priznanja istaknutim pojednicima i kolektivima. 

Zoran Drobnjak, v. d. direktor Javnog preduzeća ”Putevi Srbije” dobitnik Novembarske nagrade, Nada Zec -Petković, direktor ZZJZ Sremska Mitrovica dobitnik Novembarske nagrade, Dragan Božić, predsednik Saveta Mesne zajednice “Blok B” Sremska Mitrovica dobitnik Novembarske nagrade. Novembarska plaketa ove godine pripala je Timu za imunizaciju grada. Između dve slave, dva Mitrovdana, Mitrovica je izvela brojne značajne infratsrukturne projekte uprkos zdravstvenoj krizi prouzrokovanoj kovidom – 19, istakla je prva dama grada i sugrađanima čestitala slavu.

Novembarske svečanosti u Mitrovici se nastavljaju , do kraja meseca predviđeni su koncerti, izložbe, predstave, promocije,  a sve pod ovogodišnjim sloganom “Pozdravi iz Mitrovice.

Dejana Kovačević