Da prava prijateljstva nikad ne prestaju (Video)

Da prava prijateljstva nikada ne prestaju, dokaz su mladići iz Rume koji već godinama organizuju spomen veče za svog prerano preminulog druga. U jednom rumskom kafiću, održano je veče posvećeno Radoslavu Slavniću – Raši, mladiću koji je pre 6 godina sa samo 30 godina preminuo od tumora. Raša se bavio muzikom, prozom, poezijom, svirao je, glumio u pozorištu, bavio se filmom i pevao u Srpskom pevačkom društvu u Rumi.

Video: https://youtu.be/tUM8DF6lvVA

Oni koji su ga poznavali, govorili su da je čudo od deteta. Omiljen od strane Rumljana, koji su njegovu smrt doživeli kao veliki šok, ni danas nije zaboravljen. Prijatelji i porodica odlučili su da čuvaju uspomenu na njega i svake godine organizuju spomen veče posvećeno Raši, a izdali su i knjigu priča koju je on spremao za života u nadi da će se izlečiti.

Rašina majka Slavica napravila je spomen sobu u svom stanu, a njegovi prijatelji je i danas posećuju i pravi su primer kako se prava prijateljstva ne završavaju smrću. On će, kako kažu, živeti kroz njih, sve dok jednog dana opet ne budu svi zajedno.

Sanja Mitrović