Odgovornost izvođača radova za prokišnjavanje u vrtiću? (Video)

Na prvu informaciju da krov nedavno izgrađenog vrtića u Laćarku prokišnjava odmah je reagoavo Nadzor Gradske uprave koja je rukovodila izgradnjom objekta.  Tačno je, kažu da je pala velika količina padavina, ali objekat je tek nedavno predat na upotrebu.  

Na pitanje kako je moguće da se desi ovakav propust, a objekat je još u garantom roku, izvođač radova, predstvnik firme “Modular” u prvi mah je pokušao da krivicu prebaci na projktanta, međutim na kraju reklo bi se, ipak priznanje propust u radu.

Odmah su preuzete sve neophodne radnje kako bi se problem sanirao. Gradski čelnici su danas posetili ovaj vrtić kako bi se uverili da će posle svega, mališani imati adekvatne uslove za boravak u njemu. Prema rečima nadležnih, grad odgovornost traži u projektantu, jer nije predvideo mogućnost da se ovako nešto desi. Objekat je i dalje u garanciji, pa će izvođači radova, pored sanacija koje su izvršene, preduzeti i sve ostale mere koje su u njihovoj nadležnosti, da se ovakvi propusti ne bi ponovili.

Video: https://youtu.be/6A95oUrUvqA

%d bloggers like this: