Kako rešiti problem smetlišta? (Video)

Širom Srema, a i cele Srbije svedoci smo divljih deponija i smetlišta. Gotovo da nema mesta u Sremu gde pored puta nema bačenog smeca.  Jedno od mesta koji se bori sa smetlištem jesu selo Putinci. Nadležni, kažu da redovno čiste divlje deponije, ali i da je neophodno podići svest građana o značaju očuvanja životne sredine.

Video: https://youtu.be/PvYrjNW6XlU

Ogromne količine smeća se bacaju nedaleko od centra sela na smetlištu, koje nije predviđeno to da bude. Kako kažu meštani moraju samo da dignu svest i da smeće bacaju na mestima koja su predviđena za to.

Takođe, stanovnici Putinaca kazu da Mesna zajednica organizuje čišćenja ovog smetlišta i po više puta mesečno, ali da građani i dalje bacaju gde im i kako padne na pamet otpad, a i JP ,,Komunalac” Ruma se trudi da čiti ne samo grad nego i okolna sela Rume.

Nedavno je na čišćenju deponije u Obrežu, gde je bila prisutna i premijerka Ana Brnabić rečeno, kako je Ministarstvo za zaštitu životne sredine izdvojilo 75 miliona dinara, kako bi pripomoglo i sporvelo akciju čišćenja divljih deponija širom Srbije. Pored toga, važno je, ako ne i važnije da sami građani odgovornije razmišljaju o svom okruženju, planeti i da savesno i na propisan način bacaju smeće.

Jovana Vlajsević

%d bloggers like this: