Besplatna škola jahanja (Video)

Ustanova za pružanje usluga socijalne zaštite “Solidarnost” u Rumi, koja u svom sklopu ima dnevni boravak za decu, mlade i odrasle sa smetnjama u razvoju, korisnicima pruža širok spektar aktivnosti.

Video: https://youtu.be/91h8yLyAIVQ

Pored hipoterapije koja je najnovija među aktivnostima, na manježu je sa radom počela i mala škola jahanja koja je osim korisnicima namenjena i svim ostalim zainteresovanim građanima i to potpuno besplatno.

 Korisnici svakodnevno posećuju dnevni boravak za decu, mlade i odrasle sa smetnjama u razvoju. Tokom čitave godine, osim produženog boravka imaju priliku da učestvuju u kreativnim radionicama, radnoj i okupacionoj terapiji, hipoterapiji i programima socijalne inkluzije sa rumskim javnim ustanovama i školama.  Korisnici ističu kako im ove aktivnosti mnogo znače. Hipoterapija je vrlo efikasna metoda u lečenju kako osoba sa različitim spektrom razvojnih poremećaja, tako je dobra i kod osoba u opštoj populaciji, jer mogu da se unaprede brojne funkcije koje predstavljaju problem kod dece i odraslih, ističu iz boravka. Trenutno je, kako kažu iz boravka, veliko interesovanje za školu  jahanja, koja trenutno ima oko 30 polaznika. Časovi se održavaju dva puta nedeljno, utorkom i četvrtkom, a termini se dogovaraju s polaznicima, u skladu sa njihovim obavezama. Na raspolaganju su tri koordinatora, centar poseduje tri konja, a poziv je i dalje otvoren za sve zainteresovane.

Sanja Mitrović

%d bloggers like this: