Ko su dobitnici Novembarskih nagrada i plakete?

U Sremskoj Mitrovici uskoro počinju tradicionalne novembarske svečanosti.  U sklopu obeležavanja Dana grada I gradske slave Mitrovdana najzaslužnijim pojedincima I kolektivima se dodeljuju Novembarske nagrade I plakete. Sremska televizija je istarživala ko su ovogodišnji dobitnici najviših društvenih priznanja u lokalu.

Novembarska nagrada se dodeljuje svake druge godine, a njeni dobitnici su zaslužni pojedinci i kolektivi koji su ostvarili posebne rezultate u radu. Građani Sremske MItrovice se slažu da je uspeh potrebno i nagraditi priznanjem grada.U prethodnom periodu bili su upućeni javni pozivi za dostavljanje predloga lica za dodelu javnih priznanja I nagrada.  Priznanja se dodeljuju pravnim licima i građanima koji su ostavrili zapažene rezulatte na polju obrazovanja, zdravstva, nauke, kulture, sporta. Komisija je sagledala pristigle predloge I izabrala potencijalne dobitnike.

Za Novembarsku nagradu su predloženi:

Zoran Drobnjak, v.d. direktora “Puteva Srbije”,

Radmilo Budečević, predsednik Saveta Mesne zajednice “Ravnje”,

Željka Avrić, PR Policijske uprave,

Prim. Dr Nada Zec Petković, direktor Zavoda za javno zdravlje

 i Dragan Božić, predsednik Saveta Mesne zajednice “Blok B”

Skupštini grada je predloženo da Novembarska plaketa za 2021. godina pripadne Timu za imunizaciju.

Na prvoj sledećoj sednici Skupštine grada Sremska Mitrovica biće razmatrano i Rešenje o dodeli Novembarskih nagrada i plaketa. Sednicaje zakazana za petak, 29. oktobar.

Andrea Jovanović