Priprema vozila za zimu (Video)

Priprema auta za zimski period zahteva vece angazovanje ,potrebno je pripremiti odredjenu opremu i obezbediti sve sto je potrebno za sigurnu zimsku vožnju. 

Šta je najbitnije proveriti na svom automobilu i na šta sugrađani najviše obraćaaju pažnju kada je reč o pripremi automobila za zimski period. Prvo što je potrebno pogledati to je akumulator, zatim je izbor ulja vazan jer je njegova uloga pre svega zaštitna. Tečnost za pranje stakala treba biti ona koja se neće lediti pri niskim temperaturama.

 Zakon u Srbiji definiše da je upotreba zimskih pneumatika obavezna u period od 1. novembra do 1. aprila ukoliko dođe do zadržavanja snega ili leda.vZimske gume treba montirati onda kada prosečna temperature padne ispod 7 stepeni bez obzira na povoljne vremenske uslove jer niže temperature dovode do stišnjavanja gume. Osim što stavljanje zimskih guma povećava bezbednodst u saobraćaju izbećićete novčane kazne koje se kreću od 6.000 do 20.000 dinara. Ukoliko se vozite sa snegom ili ledom na prozorima, krovu ili tablicama možete dobiti novčanu kaznu od 5.ooo dinara odnosno 6.000 sve do 18.000 dinara ukoliko zbog toga dođe do nezgode u saobraćaju.

Video: https://youtu.be/mlqTfZ4Spjc

Milena Sekulić

%d bloggers like this: